Lagt ett bud!

Ja då har vi kommit en bit på vägen med huset vi tittade på sist.
I nuläget har vi lagt ett bud, får se vad säljarna säger.
Vi frågade mäklaren lite på skoj när vi tittade på huset om inte säljarna var intresserade av vårt hus då de ville flytta till mindre, fick ett överraskande svar när mäklaren ringde upp mig och sa att det inte var helt uteslutet, men nu har vi fått ett slutgiltigt svar att det tyvärr inte går, så vår plan var nu att lägga ett bud på huset vilket vi då gjorde igår 🙂
Förhoppningsvis kommer vi överens med säljarna om ett bra pris, vi vet med oss att vi måste byta värmesystem då huset nu har pelletspanna och enligt säljarna går det åt ca 7 ton ‘a ca 2200:-/ton =ca 15400:-/år, enligt våra beräkningar på ett så stort hus går det åt ca 13 ton pellets som kostar ca 31000/år vilket då är en dubblering av värmekostnaden 😦 detta är en ungefärlig beräkning som troligtvis för oss blir högre då vi är 8 st som ska bo i huset. Med en bergvärmepump som vi behöver installera kommer vi kanske ner i en årskostnad på 17-20000:-/år i värmekostnad men då får vi också betala runt 150 tusen för att byta system med.
Ja det var kanske lite onödig information för er läsare men jag själv tycker det är roligt att räkna på det och se vad som är bäst för oss 🙂
Vi behöver även kolla lite väggar i huset, det är väldigt instängt på vissa ställen så vi skulle vilja öppna upp lite och det måste vi kolla så det går.
Ja det är mycket att tänka på men oerhört spännande och det pirrar i magen 🙂
Om det blir så att vi köper huset så blir det nog inte inflyttning förrän i juni/juli – 15, vi har ju en del att göra med vårt hus som ska säljas och Marina ska rensa ut sin lägenhet mm, mycket ska klaffa för att det ska gå i lås 🙂
Önska oss lycka till

Kram Anna

About polyfamiljensweden

Vi är en polyfamilj med tre vuxna, fem barn, tre katter och en hund. Sommaren 2015 flyttate vi ihop och försöker nu få vardagen och renoveringen att gå ihop.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: